ارزیابی برگردان آیه «اقرأ باسم ربک» (علق، 1) در ترجمه¬های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی - شریفی علی; امامی دانالو حسام; رحیمی موسی (فصلنامه مطالعات ترجمه ایران, 2023)
ترجمه قرآن کریم، راهی برای ایجاد ارتباط با قرآن کریم است و از این رو تحلیل و نقد ترجمه های قرآن کریم، امری ضروری است. در این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است، ترجمه های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی ارائه شده از عبارت «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّك» بررسی شده و نهایتاً به این نتیجه دست یافته ایم که در ترجمه‌ها، خواه در ترجمه واژگان آیه و خواه در متعلق‌یابی برای فعل «اقرأ» نارسایی هایی وجود دارد. علاوه براین، با در نظر گرفتن نکاتی مربوط به تناسب آیات سوره، دیدگاه پیشنهادی در ترجمه ارائه شده است. چنان که در زبان فارسی عبارت: «[نمازت را] به [یاری حقیقتِ] نام سرورت بخوان»، در زبان انگلیسی عبارت: «(Pray) for your God» و در زبان ترکی استانبولی عبارت: «(Namazını) Tanrı’n için kıl» مطلوب است. واژه های راهنما: اسم، اقرأ، ترجمه انگلیسی قرآن، ترجمه ترکی قرآن، ترجمه فارسی قرآن، ربّ، سوره علق