د مطالعۀ توصیفی راهکارهای معادل‌گزینی در ترجمۀ عناوین سوره‌های قرآن کریم: مطالعۀ موردی: ترجمه انگلیسی آربری، پیکتال، رادول، سیل و الهلالی-خان - لوائی مقدم, مهدی (فصلنامه مطالعات ترجمه ایران, 2023)
مطالعۀ حاضر، راهکارهای معادل‌گزینی عناوین سوره‌‌های مبارکه قرآن کریم در زبان انگلیسی بررسی می‌کند. جهت تشخیص راهکارهای به‌کاررفته، پنج ترجمۀ انگلیسی قرآن کریم با کمک الگوی لپیهالم (۱۹۹۷)، مورد بررسی قرار گرفت. ترجمه‌ها را آرتور جان آربری، محمد مارمادوک پیکتال، جان میدوز رادول، جورج سیل و الهلالی‌ـ‌خان انجام داده بود. پس از مقایسۀ مقابله‌ای اسماءالسور، با معادل انگلیسی آنها و همچنین مقایسۀ تطبیقی ترجمه‌ها، مشخص شد، اولاً مترجمان به‌جز راهکار «حفظ اسم خاص در زبان مقصد به‌همراه پانوشت»، از همۀ راهکارهای انتقال اسامی خاص استفاده نموده‌اند. دوم اینکه میزان کاربرد راهکارها به ترتیب عبارتند از: الف) جایگزینی اسم مبدأ با یک معادل در زبان مقصد ۴۹۳ مورد، ب) حفظ اسم بدون توضیح اضافی ۳۵ مورد، ج) حفظ اسم بدون توضیح اضافی و تطبیق با سیستم آوایی یا واژگانی زبان مقصد ۳۱ مورد، د) حفظ اسم به‌همراه توضیح اضافی ۶ مورد و درنهایت، ه) حذف اسم و انتقال مفهوم آن به‌وسیلۀ اسمی دیگر ۵ مورد. علاوه بر اینها، مشخص شد، هیچ کدام از مترجمان مسلمان، از راهکار حذف اسم مبدأ، استفاده ننموده‌اند؛ این در حالیست، مترجمان غیر مسلمان، جملگی از این راهکار استفاده نموده‌اند. واژه‌های راهنما: اسم خاص، راهکارهای معادل‌گزینی، عناوین سوره‌های قرآن